REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kachní paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je tento recept na kachní paštiku, připravujeme ji nejen z masa kachního, ale i z masa vepřového, špeku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
700 gmasa z kachny
300 gvepřového masa
150 gšpeku
250 mlsmetany
1 lžičkasušeného tymiánu
2 ksvejce
1 kscibule
1 ksbobkového listu
pepř
sůl

Postup:

1. Na kostičky nakrájený špek rozehřejeme na pánvi, přisypeme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli a vložíme bobkový list, společně vše orestujeme, pak bobkový list vyjmeme
2. Pokrájené kachní a vepřové maso na jemno umeleme
3. K umletému masu přidáme prochladlou orestovanou cibuli se špekem, hmotu znovu umeleme nebo rozmixujeme
4. Smetanu rozšleháme s vejci, ochutíme solí, pepřem a sušeným tymiánem (koření dáme o něco více, v masové směsi se hodně rozleží)
5. Masovou hmotu důkladně promícháme s ochucenou smetanou, naplníme jí formu na paštiku, vršek paštiky zakryjeme alobalem, ten ještě něčím zatížíme a pečeme v troubě vyhřáté na 90 °C, ve vodní lázni, asi 50-60 minut
6. Paštiku vytáhneme z trouby a necháme ji úplně zchladnout i se zatíženým alobalem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Formu s paštikou vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, dáme do trouby a paštiku upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy