REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby promíchané s dalšími ingrediencemi, směs upečená v troubě ve formě paštiky.


Ingredience:
750 gsměs hub
500 gvepřových jater
200 gvařených brambor
100 ganglické slaniny
100 g slaniny
2 kshousky
2 kscibule
1 dlmléka
mleté nové koření
nasekaný tymián
mletý koriandr
zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve nakrájíme housky a zalijeme je mlékem, brambory uvaříme do měkka
2. Pokrájíme slaninu necháme rozškvařit, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do zlata a dáme stranou
3. Očištěné houby nasekáme na drobné kousky a na oleji podusíme do měkka a necháme vychladnout
4. Játra nakrájíme na malé kousky a rozemeleme na mašince nebo v robotu
5. Do větší mísy vložíme umletá játra, přidáme rozmělněné, vymačkané housky, osmaženou cibulku se slaninou a jednu polovinu podušených hub a vše tyčovým mixerem rozmixujeme na jemno
6. Přidáme druhou polovinu podušených hub a ochutíme nasekaným tymiánem, mletým koriandrem, mletým novým kořením, zázvorem, pepřem, solí (koření používáme s mírou, můžeme použít i jiné koření, které máme rádi, na trhu je k dostání i namíchané paštikové koření)
7. Je-li směs příliš řídká zahustíme nastrouhanými povařenými brambory
8. Paštikovou formu nebo srnčí hřbet vyložíme plátky anglické slaniny a naplníme směsí 1 cm od okraje, do pekáče nalijeme 4 cm vody, vložíme formu z paštikou a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme 30 minut, pak vyndáme z trouby paštiku, propíchneme nahoře špejlí několik dírek a zakryjeme alobalem a pečeme dalších 30 minut
9. Necháme vychladnout a uložíme to lednice ztuhnout
10. Paštiku krájíme na plátky a podáváme s chlebem.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy