REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová paštika s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná směs z vařených brambor, kuřecích jater a dalších ingrediencí.


Ingredience:
200 gve slupce uvařených brambor
100 gkuřecích jater
1 lžičkaolivového oleje
1/3 lžičkymletého pepře
2 lžícesmetany
4 ksplátků anglické slaniny
1 ksbílků
špetka strouhané citronové kůry
sůl
Na omáčku:
150 gnakládaných brusinek
0,5 dlčerveného vína
med podle chuti

Postup:

1. Játra očistíme, opláchneme, osušíme, dáme do mixéru, přidáme pepř, špetku na jemno nastrouhané citronové kůry, smetanu a bílek (všechny suroviny musí být vychlazené), osolíme a rozmixujeme na hladkou hmotu
2. Nakonec přidáme oloupané vychladlé prolisované brambory a vyšleháme do hladka
3. Čtyři vhodné formičky tence vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny, naplníme je připravenou hmotou, postavíme do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala asi do dvou třetin výšky formiček, vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby na 150 °C
4. Mezitím smícháme brusinky s vínem, podle chuti osladíme medem a krátce podusíme
5. Hotovou paštiku vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s brusinkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy