Jemná směs z vepřového a hovězího masa, jater a dalších složek.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
330 g | hovězího masa předního bez kosti |
300 g | vepřové plece bez kosti |
150 g | vepřových jater |
150 g | slaniny |
135 g | pitné vody do sušeného mléka |
40 g | vajíček |
25 g | oleje na vymazání tvořítek |
16 g | soli |
15 g | sušeného odstředěného mléka |
10 g | cibule |
10 g | hrubé mouky |
7 g | hliníkové fólie |
1 g | mletého zázvoru |
0,6 g | muškátového mletého květu |
0,6 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Očištěná a odblaněná játra jemně umeleme, přidáme koření, sůl, strouhanou cibuli, prosátou mouku a vše vyšleháme za postupného přilévání sušeného mléka rozpuštěného ve vodě
2. K vyšlehané směsi přidáme jemně umleté, předem osolené maso a vejce, dobře vymícháme a nakonec do směsi zamícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu
3. Vyšlehanou hmotou plníme olejem vymazaná paštiková tvořítka, dobře je uzavřeme a necháme táhnout v 80 °C asi 2 hodiny
4. Po uvaření necháme paštiku vychladnout, pak ji vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.