REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná směs z vepřového a hovězího masa, jater a dalších složek.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
330 ghovězího masa předního bez kosti
300 gvepřové plece bez kosti
150 gvepřových jater
150 gslaniny
135 gpitné vody do sušeného mléka
40 gvajíček
25 goleje na vymazání tvořítek
16 gsoli
15 gsušeného odstředěného mléka
10 gcibule
10 ghrubé mouky
7 ghliníkové fólie
1 gmletého zázvoru
0,6 gmuškátového mletého květu
0,6 gmletého černého pepře

Postup:

1. Očištěná a odblaněná játra jemně umeleme, přidáme koření, sůl, strouhanou cibuli, prosátou mouku a vše vyšleháme za postupného přilévání sušeného mléka rozpuštěného ve vodě
2. K vyšlehané směsi přidáme jemně umleté, předem osolené maso a vejce, dobře vymícháme a nakonec do směsi zamícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu
3. Vyšlehanou hmotou plníme olejem vymazaná paštiková tvořítka, dobře je uzavřeme a necháme táhnout v 80 °C asi 2 hodiny
4. Po uvaření necháme paštiku vychladnout, pak ji vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy