REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cikánská paštika II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutné domácí paštiky z drůbežích jater, vepřové krkovice a dalších ingrediencí.


Ingredience:
700 gvepřové krkovice
300 gdrůbežích jater
100 gslaniny
3 ksvejce
1 ksvětší cibule
1 lžícesušeného mléka
1 lžícehladké mouky
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl
olej na vymazání formy

Postup:

1. Asi polovinu vepřového masa, cibuli a játra jemně umeleme, nejlépe dvakrát
2. Umleté maso osolíme, dochutíme muškátovým oříškem, mletým pepřem, přidáme hladkou mouku, sušené mléko a vejce, vše dobře utřeme
3. Nakonec do masové směsi přidáme zbytek nahrubo posekaného vepřového masa, na jemno nakrájenou slaninu a vše dobře promícháme
4. Směsí naplníme olejem vymazanou paštikovou formu, přikryjeme mastným potravinářským (pergamenovým) papíre a vložíme do pekáče s vodou
5. V troubě při teplotě 90 °C tepelně paštiku zpracujeme asi 60-70 minut (voda v pekáči se nesmí vařit!)
6. Hotovou paštiku necháme vychladnout, pak ji vyklopíme, zbavíme rosolu a servírujeme nebo výrobek zabalíme do alobalu a skladujeme v lednici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy