REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kuřecí paštika s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

A paštiku máte domácí? Až se vás hosté zeptají, můžete hrdě odpovědět, že ano. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
250 gslaniny
200 mlbílého vína
100 mlsmetany
1 hrstvlašských ořechů
2 ksbobkové listy
1 ksjablka
1/2 kscibule
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, slaninu a cibuli nasekejte nadrobno, játra očistěte a nakrájejte na kostičky
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí, poté vmíchejte jablka a ještě krátce restujte
  3. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte
  4. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol
  5. Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla
  6. Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem
  7. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy
  8. Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem
  9. Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy