REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí brusinková paštika od Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tento recept zkombinoval a upravil Láďa Hruška hned několik receptů, tak, aby výsledný recept netrval víc než půl hodiny včetně mytí nádobí.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
1 hrstnasekaných mandlí
1 hrstsušených brusinek
1 panáksmetany
1 lžičkasoli
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
1/2 ksmásla + 2 lžíce másla na pánev
špetka majoránky
špetka pepře

Postup:

1. Játra důkladně opláchneme vodou, odstraníme případné blány, pak je nakrájíme na kousky
2. Nadrobno pokrájíme oloupanou cibulku, tu na pánvi osmahneme na dvou lžících másla a přidáme majoránku a česnek a vše necháme provonět, pak přidáme játra a zhruba 10 minut je zprudka restujeme
3. Když jsou játra hotová, celou směs přesuneme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem, směs ještě zjemníme panákem smetany
4. Nakonec do paštiky přidáme nasekané mandle a brusinky, necháme vychladit v ledničce a můžeme podávat.

Doporučení:

Hotová paštika vydrží v lednici i 5 dnů.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy