Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z drůbeže

Domácí brusinková paštika od Ládi Hrušky

Na tento recept zkombinoval a upravil Láďa Hruška hned několik receptů, tak, aby výsledný recept netrval víc než půl hodiny včetně mytí nádobí.

Domácí kuřecí paštika s jablky

A paštiku máte domácí? Až se vás hosté zeptají, můžete hrdě odpovědět, že ano. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Můžete se inspirovat tímto osvědčeným receptem z webu akademiekvality.cz.

Cherry paštika

Na másle opečená játra, podušená zalitá cherry nebo portským vínem, později smetanou, játra pak rozmixovaná, paštika dochucená kořením a zjemněná máslem a další smetanou.

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Na šalotce a bylinkách orestovaná kuřecí játra, zalitá brandy, po odpaření játra rozmixovaná spolu s máslem, smetanou a kořením do konzistence paštiky.

Játrová paštika s mandlemi a brusinkami

Na sádle, másle, šalotce a bylinkách orestovaná játra, dochucená kořením, osolená, přelitá smetanou, nakonec rozmixovaná, paštika nakonec doplněná o mandle a brusinky, vložená do misek a zalitá rozpuštěným máslem.

Jemná drůbeží paštika

V troubě upečená paštika z kuřecích řízků, drůbežích jater a dalších ingrediencí.

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Na tuto paštiku můžete využít švestkový džem, ale výborná jsou i povidla. Alkohol můžete použít takřka jakýkoliv, vhodné je portské, které v kombinaci se švestkami chutná skvěle, výborný je v paštice koňak nebo armagnac, ladí k ní ale i lehce voňavý Grand Marnier apod. Maso se do paštiky přidává kvůli struktuře i pro zvýraznění chuti, samozřejmě ho lze ale vynechat a dát jen čistě játra, paštika pak bude krémovější, hutnější a také tužší. Pokud budete paštiku dělat jen z jater, nešetřete máslem, ať není suchá.

Jemná paštika z kachních jater s meruňkovým chutney a malinami

Delikátní jemná úprava paštiky z kachních jater, česneku, tymiánu, vejce… paštika servírovaná s meruňkovým chutney a malinami.

Kachní paštika v křupavé krustičce

Poctivá domácí paštika z marinovaných kachních jater a dalších surovin, servírovaná v těstové krustě, která vznikne po jejím ztuhnutí díky jejímu zapečení v troubě.

Máslová paštika z drůbežích jater

Paštika podle Patrika Bečváře prezentovaná v pořadu “Kluci v akci”. Recept vyzkoušený v domácnosti paní Indruchové. Podle fotografií to vypadá, že pokus dopadl skvěle!

Paštika z drůbežích jater III.

Domácí paštika z kuřecích jater, rybízového džemu, cibulek, portského a dalších ingrediencí.

Paštika z husích jater, třená

Z husích drobů připravená chutná paštika, dochucená paprikou, sardelkou, cibulí, solí a citronovou šťávou. Tento recept je ze starého receptáře z předminulého století.

Paštika z kachních jater s mandlemi a brusinkami

Na másle, cibuli a česneku orestovaná kachní, nebo jiná drůbeží játra, zalitá vínem, povařená, rozmixovaná a nakonec promíchaná s mandlemi a brusinkami, dochucená bylinkami. Recept z pořadu VIP Prostřeno od pana Oldřicha Navrátila.

Paštika z kuřecích jater

Jemná chutná paštika z kuřecích jater, másla, kyselých okurek, cibule, smetany a koření.

Paštika z kuřecích jater II.

Domácí paštika z kuřecích jater, másla, česneku, cibule, smetany, koření a brandy.

Paštika z kuřecích jater na červeném víně portského typu

Už jste doma zkoušeli paštiku? Pokud ne, tak je možná právě teď ten správný čas. Můžete si ji připravit jako dobrůtku na domácí pohoštění ke sklence dobrého vína nebo použít jako dárek vyrobený doma, klidně jen tak pro radost. Tento recept s naším skvělým vínem jsme pro vás připravili ve spolupráci s food blogerkou Romanou Böhmovou alias naskokvkuchyni.

Paštika z kuřecích jater se smrži

Originální recept Dalibora Marounka, vášnivého mykologa a autora několika houbařských kuchařek na luxusní paštiku, za kterou by se nemusel stydět ani kuchař s michelinskou hvězdou! Přitom recept není nijak složitý.

Terina z husích jater

Kromě klasické paštiky můžeme z husích jater a dalších ingrediencí vyrobit také terinu – jde o umleté maso, neboli fáš uvařený ve vodní lázni nebo v páře ve formě vyložené plátky slaniny či sádla.

Trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou

Čerstvý chléb namazaný domácí kachní paštikou, ve které najdete několik druhů bylinek i červené víno.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.