REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trojský chléb s domácí bylinkovou paštikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvý chléb namazaný domácí kachní paštikou, ve které najdete několik druhů bylinek i červené víno.


Ingredience:
1 ksbalení Trojského chleba
2 ksstroužku česneku
2 kscibule
120 gmásla
50 gslaniny nakrájené na kostičky
50 mlčerveného vína
30 mlsmetany
3 lžíce oleje
2 lžícesměsi bylinek: tymián, rozmarýn, bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpálené pánvi osmažíme společně se slaninou dvě minuty
2. Přidáme kachní játra, česnek a smažíme další dvě minuty, následně přilijeme červené víno a směs vaříme tak dlouho až se skoro všechna tekutina odpaří
3. Do takto připravené směsi přilijeme smetanu, přidáme směs bylinek, osolíme, opepříme a povaříme další tři minuty
4. Uvařenou játrovou směs rozmixujeme do hladka a necháme chladit
5. Ztuhlou paštiku mažeme na Trojský chléb.

Poznámka:

Zdroj: www.penam.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy