REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslová paštika z drůbežích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika podle Patrika Bečváře prezentovaná v pořadu „Kluci v akci“. Recept vyzkoušený v domácnosti paní Indruchové. Podle fotografií to vypadá, že pokus dopadl skvěle!


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
500 gdrůbežích jater
250 gpřepuštěného másla
200 gbrusinkového kompotu
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
2 kssnítky tymiánu
2 ksplátky želatiny
mletý pepř
sůl
voda na namočení

Postup:
  1. Důkladně očištěná játra nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixéru spolu s vejci, přidáme prolisovaný česnek, tymián (bez stopky, jen lístky), opepříme a osolíme
  2. Vše rozmixujeme
  3. Jakmile je směs jemná, přidáme přepuštěné máslo a ještě vše chvíli mixujeme
  4. Troubu necháme zahřát na 100 °C
  5. Hmotu vlijeme do vhodné nádoby na pečení, tu vložíme do pekáčku s vodou do trouby a pečeme tak 30-40 minut
  6. Upečenou paštiku necháme úplně prochladnout, pak na povrch nalijeme přes sítko brusinkový přeliv, ten nešcháme dokonale ztuhnout.

Brusinkový přeliv

  1. Želatinu namočíme a počkáme, až nabobtná
  2. Brusinkový kompot dáme do nádoby na slabý zdroj tepla, do prohřátého vložíme želatinu, necháme ji rozpustit, ovšem pozor, teplotu kompotu držíme hodně pod bodem varu
  3. Přes sítko nalijeme připravený teplý přeliv na paštiku a necháme ho v chladu ztuhnout.
Poznámka:

Recept zdroj: Kluci v akci, foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy