REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslová paštika z drůbežích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika podle Patrika Bečváře prezentovaná v pořadu “Kluci v akci”. Recept vyzkoušený v domácnosti paní Indruchové. Podle fotografií to vypadá, že pokus dopadl skvěle!


Ingredience:
Rozpis na 10 porcí:
500 gdrůbežích jater
250 gpřepuštěného másla
200 gbrusinkového kompotu
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
2 kssnítky tymiánu
2 ksplátky želatiny
mletý pepř
sůl
voda na namočení

Postup:
  1. Důkladně očištěná játra nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixéru spolu s vejci, přidáme prolisovaný česnek, tymián (bez stopky, jen lístky), opepříme a osolíme
  2. Vše rozmixujeme
  3. Jakmile je směs jemná, přidáme přepuštěné máslo a ještě vše chvíli mixujeme
  4. Troubu necháme zahřát na 100 °C
  5. Hmotu vlijeme do vhodné nádoby na pečení, tu vložíme do pekáčku s vodou do trouby a pečeme tak 30-40 minut
  6. Upečenou paštiku necháme úplně prochladnout, pak na povrch nalijeme přes sítko brusinkový přeliv, ten nešcháme dokonale ztuhnout.

Brusinkový přeliv

  1. Želatinu namočíme a počkáme, až nabobtná
  2. Brusinkový kompot dáme do nádoby na slabý zdroj tepla, do prohřátého vložíme želatinu, necháme ji rozpustit, ovšem pozor, teplotu kompotu držíme hodně pod bodem varu
  3. Přes sítko nalijeme připravený teplý přeliv na paštiku a necháme ho v chladu ztuhnout.
Poznámka:

Recept zdroj: Kluci v akci, foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy