REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z drůbežích jater III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí paštika z kuřecích jater, rybízového džemu, cibulek, portského a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkuřecích jater
350 gstudeného másla
80 grybízového džemu
40 gmásla + na vymazání formy
1 lžíceteplé vody
1,5 lžičkypráškové želatiny
2 hrstišalvějových lístků
125 mlportského
8 ksbobkových listů
2 ksmalých cibulek
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky dáme 1 lžíci teplé vody, přisypeme práškovou želatinu a necháme 5 minut bobtnat
2. Do rendlíku dáme rybízový džem, přivedeme k varu a vaříme půl minuty, pak sundáme z tepla, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit, potom necháme 20 minut chladnout, poté nalijeme na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22×8 cm a dáme na 1-2 hodiny do ledničky chladit
3. Mezitím do pánve s rozehřátým máslem dáme oloupané na drobno nakrájené cibulky, oloupané stroužky česneku, na jemno nasekané lístky šalvěje, bobkové listy a chvíli opékáme, poté přidáme očištěná na kousky nakrájená játra, která zprudka opečeme, vlijeme portské a minutu povaříme
4. Pak ze směsi vyjmeme bobkové listy, dáme spolu se studeným máslem, solí i pepřem do mísy, vše rozmixujeme dohladka, protlačíme přes jemné síto a navrstvíme do formy na rybízový základ 5. Dáme chladit na 2 hodiny do ledničky, poté vyklopíme a podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy