REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z drůbežích jater III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí paštika z kuřecích jater, rybízového džemu, cibulek, portského a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkuřecích jater
350 gstudeného másla
80 grybízového džemu
40 gmásla + na vymazání formy
1 lžíceteplé vody
1,5 lžičkypráškové želatiny
2 hrstišalvějových lístků
125 mlportského
8 ksbobkových listů
2 ksmalých cibulek
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky dáme 1 lžíci teplé vody, přisypeme práškovou želatinu a necháme 5 minut bobtnat
2. Do rendlíku dáme rybízový džem, přivedeme k varu a vaříme půl minuty, pak sundáme z tepla, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit, potom necháme 20 minut chladnout, poté nalijeme na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22×8 cm a dáme na 1-2 hodiny do ledničky chladit
3. Mezitím do pánve s rozehřátým máslem dáme oloupané na drobno nakrájené cibulky, oloupané stroužky česneku, na jemno nasekané lístky šalvěje, bobkové listy a chvíli opékáme, poté přidáme očištěná na kousky nakrájená játra, která zprudka opečeme, vlijeme portské a minutu povaříme
4. Pak ze směsi vyjmeme bobkové listy, dáme spolu se studeným máslem, solí i pepřem do mísy, vše rozmixujeme dohladka, protlačíme přes jemné síto a navrstvíme do formy na rybízový základ 5. Dáme chladit na 2 hodiny do ledničky, poté vyklopíme a podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy