REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z drůbežích jater III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí paštika z kuřecích jater, rybízového džemu, cibulek, portského a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkuřecích jater
350 gstudeného másla
80 grybízového džemu
40 gmásla + na vymazání formy
1 lžíceteplé vody
1,5 lžičkypráškové želatiny
2 hrstišalvějových lístků
125 mlportského
8 ksbobkových listů
2 ksmalých cibulek
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do misky dáme 1 lžíci teplé vody, přisypeme práškovou želatinu a necháme 5 minut bobtnat
2. Do rendlíku dáme rybízový džem, přivedeme k varu a vaříme půl minuty, pak sundáme z tepla, vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit, potom necháme 20 minut chladnout, poté nalijeme na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22×8 cm a dáme na 1-2 hodiny do ledničky chladit
3. Mezitím do pánve s rozehřátým máslem dáme oloupané na drobno nakrájené cibulky, oloupané stroužky česneku, na jemno nasekané lístky šalvěje, bobkové listy a chvíli opékáme, poté přidáme očištěná na kousky nakrájená játra, která zprudka opečeme, vlijeme portské a minutu povaříme
4. Pak ze směsi vyjmeme bobkové listy, dáme spolu se studeným máslem, solí i pepřem do mísy, vše rozmixujeme dohladka, protlačíme přes jemné síto a navrstvíme do formy na rybízový základ 5. Dáme chladit na 2 hodiny do ledničky, poté vyklopíme a podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy