Z husích drobů připravená chutná paštika, dochucená paprikou, sardelkou, cibulí, solí a citronovou šťávou. Tento recept je ze starého receptáře z předminulého století.
Ingredience:
asi 150 g | husích jater |
3 lžíce | husího sádla |
1 ks | sadrelky |
1 ks | vajíčka |
1 ks | cibule |
citronová šťáva | |
mletá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Játra podusíme na sádle, až jsou měkká, vybereme je a na sádle na stejné pánvi usmažíme vajíčko
2. Prochladlá játra i vajíčko umeleme
3. Utřeme sardelku, přidáme k játrům a vše spolu třeme dalších 20 minut
4. Nakonec přidáme ještě trochu hustého sádla, paštika se krásně napění a nabude
5. Do napěněné paštiky přisypeme lžičku sladké mleté papriky, lžičku rozstrouhané cibule, přisolíme ji podle chuti a zakápneme citronovou šťávou
6. Ještě chvíli vše třeme, pak paštiku dáme na chladné místo ztuhnout.
S přidáním sádla, popřípadě i vepřového, můžeme dělat stejně paštiku i z jater telecích, vepřových nebo mladých hovězích, ale i z jater kozlečích, či krocaních.