REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z husích jater, třená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z husích drobů připravená chutná paštika, dochucená paprikou, sardelkou, cibulí, solí a citronovou šťávou. Tento recept je ze starého receptáře z předminulého století.


Ingredience:
asi 150 ghusích jater
3 lžícehusího sádla
1 kssadrelky
1 ksvajíčka
1 kscibule
citronová šťáva
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Játra podusíme na sádle, až jsou měkká, vybereme je a na sádle na stejné pánvi usmažíme vajíčko
2. Prochladlá játra i vajíčko umeleme
3. Utřeme sardelku, přidáme k játrům a vše spolu třeme dalších 20 minut
4. Nakonec přidáme ještě trochu hustého sádla, paštika se krásně napění a nabude
5. Do napěněné paštiky přisypeme lžičku sladké mleté papriky, lžičku rozstrouhané cibule, přisolíme ji podle chuti a zakápneme citronovou šťávou
6. Ještě chvíli vše třeme, pak paštiku dáme na chladné místo ztuhnout.

Doporučení:

S přidáním sádla, popřípadě i vepřového, můžeme dělat stejně paštiku i z jater telecích, vepřových nebo mladých hovězích, ale i z jater kozlečích, či krocaních.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy