Na másle, cibuli a česneku orestovaná kachní, nebo jiná drůbeží játra, zalitá vínem, povařená, rozmixovaná a nakonec promíchaná s mandlemi a brusinkami, dochucená bylinkami. Recept z pořadu VIP Prostřeno od pana Oldřicha Navrátila.
Ingredience:
500 g | kachních nebo jiných drůbežích jater |
100 g | másla |
1 hrst | sušených brusinek |
1 hrst | čerstvého tymiánu |
1 hrst | plátků mandlí |
150 ml | červeného vína |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, kterou orestujeme spolu s prolisovaným česnekem
2. Přidáme játra, také je zprudka orestujeme, pak zalijeme vínem, které necháme téměř vypařit
3. Hotovou směs přendáme do nádoby, přidáme tymián, vše osolíme, okořeníme pepřem a směs rozmixujeme ručním tyčovým mixérem
4. Nakonec do budoucí paštiky zamícháme brusinky a mandle
5. Paštiku přendáme do misky, povrch uhladíme a dáme do lednice nejméně na 3 hodiny ztuhnout.