REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z kuřecích jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná chutná paštika z kuřecích jater, másla, kyselých okurek, cibule, smetany a koření.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
200 gmásla
100 gsterilovaných okurek
100 gsmetany
80 gcibule
1 dlmléka
1 lžícekaparů
1 lžíceželatiny
1/2 lžičkymleté papriky
1/2 lžičkymletého pepře
sůl

Postup:

1. Kuřecí játra opereme a vložíme do vařící vody, vaříme asi 7 minut, necháme vychladnout
2. Játra, okurky a cibuli jemně umeleme na masovém strojku
3. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme kapary, sůl a umletou směs
4. Želatinu rozpustíme v mléce, zahřejeme a zapracujeme do připravené hmoty
5. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu, promícháme
6. Směsí naplníme vymaštěnou formu a dáme do chladu ztuhnout
7. Hotovou paštiku krájíme na plátky a obložíme zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy