REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z kuřecích jater II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí paštika z kuřecích jater, másla, česneku, cibule, smetany, koření a brandy.


Ingredience:
300 gkuřecích jater
125 gstudeného másla
80 gpřepuštěného másla
20 gmásla
60 mlbrandy
60 mlsmetany ke šlehání
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl
brusinky a bageta k podávání

Postup:

1. V pánvi na rozpuštěném másle smažíme asi 2 minuty na středním plameni oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku a smažíme ještě 1 minutu
2. Pak přidáme očištěná, na větší kousky nakrájená játra, smažíme 1 minutu, přilijeme brandy a necháme vše ještě chvíli povařit
3. Játrovou směs, studené máslo nakrájené na kostky, smetanu, sůl a mletý pepř rozmixujeme
4. Vzniklou směs propasírujeme přes jemné sítko, přendáme do dvou kulatých misek o objemu 250 ml
5. Paštiku přelijeme přepuštěným máslem, dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky a podáváme s bagetou a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy