REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z kuřecích jater na červeném víně portského typu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Už jste doma zkoušeli paštiku? Pokud ne, tak je možná právě teď ten správný čas. Můžete si ji připravit jako dobrůtku na domácí pohoštění ke sklence dobrého vína nebo použít jako dárek vyrobený doma, klidně jen tak pro radost. Tento recept s naším skvělým vínem jsme pro vás připravili ve spolupráci s food blogerkou Romanou Böhmovou alias naskokvkuchyni.


Ingredience:
1 kgkuřecích jater
200 gpřepuštěného másla
250 mlšlehačky
200 mlPorta Moravica, Vinselekt Michlovský
1 hrstčerstvých bylinek (např. tymián, rozmarýn, šalvěj, estragon)
1 ksvětší cibule
kuřecí vývar na podlití
brusinky
mandle
pepř
sůl

Postup:
  1. Na přepuštěném másle orestujeme dozlatova jednu větší, najemno nakrájenou, cibuli.
  2. Játra důkladně odblaníme, nakrájíme na kostky, 2-3 cm velké, přidáme je k cibuli a zprudka orestujeme. Přidáme hrst nasekaných čerstvých bylinek a podlijeme červeným vínem Porta Moravica. Snížíme teplotu, podle potřeby podlijeme ještě trochu kuřecím vývarem a dusíme tak dlouho, až se výpek zredukuje.
  3. Teplé přendáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, cca 150 g a mixujeme. Postupně přiléváme šlehačku tak, aby vznikla jemná, krémová hmota.
  4. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme do uzavíratelných sklenic. Posypat můžeme nasekanými mandlemi a brusinkami.
  5. Na pánvi rozpustíme zbylých 50 g másla s trochou rozmarýnu a tymiánu a tím paštiku zalijeme tak, aby se zamezilo přístupu vzduchu. Sklenice uzavřeme a necháme zchladnout.
Doporučení:

Porta Moravica, Vinselekt Michlovský, 0,75l, 198 Kč – zakoupíte na www.michlovsky.com, Instagram: vinselekt_michlovsky

Kontakt na food blogerku Romanu Böhmovou alias naskokvkuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy