REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná drůbeží paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená paštika z kuřecích řízků, drůbežích jater a dalších ingrediencí.


Ingredience:
800 gkuřecích řízků
200 gdrůbežích jater
75 gsmetany
9 gželatiny (6 plátků)
2 kscibule
250 mlbrandy
2 lžícesterilovaného zeleného pepře
2 lžíceoleje
citrónová šťáva
mletý černý pepř
sůl
bylinky na ozdobu

Postup:

1. Kuřecí řízky i drůbeží játra omyjeme a důkladně osušíme
2. Dva řízky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran, osolíme je a okořeníme pepřem
3. Játra rozkrájíme na drobnější kousky, vložíme je i s drobně pokrájenou cibulí na olej a asi 3 minuty je za stálého míchání restujeme, pak směs necháme vychladnout
4. Zbylé řízky nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku
5. Přidáme smetanu, zelený pepř a játra, osolíme, okořeníme pepřem a zastříkneme citrónovou šťávou
6. Formu vymažeme tukem a naplníme polovinou hmoty, na ni položíme orestované řízky, které přikryjeme zbylou směsí
7. Dobře uzavřenou formu dáme do trouby předehřáté na 180-190 °C, pečeme asi 50 minut
8. Tuk slijeme, paštiku dáme do chladna
9. V horkém brandy rozpustíme předem namočenou želatinu, přelijeme jí paštiku, ozdobíme bylinkami a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy