REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářská paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika vyrobená z vepřové plece, bůčku, hladké mouky a vejce, kromě jiného dochucená paštikovým kořením, ve formě naplněná vejci uvařenými na tvrdo.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
700 gvepřové plece bez kůže a kostí
300 gvepřového bůčku bez kostí
60 ghladké mouky
22 gsoli
2 gmletého pepře
1/4 gdrceného kmínu
1/4 gzázvoru
200 mlmléka
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksčerstvá vejce
formy na paštiku
špetka paštikového koření
plátky slaniny na vyložení forem

Postup:

1. Vykostěný vepřový bůček zbavený kůže vepřovou plec bez kůže nakrájíme na kostky o hraně 5 cm, prosolíme, promícháme, dáme do nádoby a necháme 48 hodin v chladničce proležet
2. Připravené proleželé maso rozemeleme přes jemnou desku nejméně 3x, pak přidáme koření, mouku a vejce, paštikovou hmotu vyšleháme za postupného přilévání mléka v jemnou hmotu
3. Podle chuti můžeme ještě paštiku dochutit, pak ji plníme do paštikových forem vyložených plátky slaniny
4. Do zpola naplněné formy klademe oloupaná, natvrdo uvařená vejce, pak formu doplníme masovou hmotou, kterou nakonec pokryjeme plátky slaniny
5. Dobře uzavřeme a vaříme při 80 °C tak 2 hodiny, po uvaření necháme dobře vychladnout a pak paštiku uchováváme v chladu.

Poznámka:

Recept na paštikové koření najdete zde: Univerzální paštikové koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy