REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářská paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika vyrobená z vepřové plece, bůčku, hladké mouky a vejce, kromě jiného dochucená paštikovým kořením, ve formě naplněná vejci uvařenými na tvrdo.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
700 gvepřové plece bez kůže a kostí
300 gvepřového bůčku bez kostí
60 ghladké mouky
22 gsoli
2 gmletého pepře
1/4 gdrceného kmínu
1/4 gzázvoru
200 mlmléka
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksčerstvá vejce
formy na paštiku
špetka paštikového koření
plátky slaniny na vyložení forem

Postup:

1. Vykostěný vepřový bůček zbavený kůže vepřovou plec bez kůže nakrájíme na kostky o hraně 5 cm, prosolíme, promícháme, dáme do nádoby a necháme 48 hodin v chladničce proležet
2. Připravené proleželé maso rozemeleme přes jemnou desku nejméně 3x, pak přidáme koření, mouku a vejce, paštikovou hmotu vyšleháme za postupného přilévání mléka v jemnou hmotu
3. Podle chuti můžeme ještě paštiku dochutit, pak ji plníme do paštikových forem vyložených plátky slaniny
4. Do zpola naplněné formy klademe oloupaná, natvrdo uvařená vejce, pak formu doplníme masovou hmotou, kterou nakonec pokryjeme plátky slaniny
5. Dobře uzavřeme a vaříme při 80 °C tak 2 hodiny, po uvaření necháme dobře vychladnout a pak paštiku uchováváme v chladu.

Poznámka:

Recept na paštikové koření najdete zde: Univerzální paštikové koření.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy