Paštika z podušených jater, cibule, slaniny a dalších ingrediencí, rozmixovaná, dochucená máslem, koňakem, smetanou a paštikovým kořením.
Ingredience:
400 g | vepřových jater |
50 g | slaniny |
50 g | másla |
1 ks | cibule |
125 ml | smetany |
1 lžíce | koňaku |
paštikové koření | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky
2. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme očištěná játra nakrájená na malé kousky a podusíme doměkka
3. Potom směs rozmixujeme, osolíme, okořeníme paštikovým kořením, přilijeme koňak, smetanu, přidáme změklé máslo a vše dobře promícháme
4. Připravenou směsí naplníme formu, kterou necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet.
Podáváme na plátcích bagety.