REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá paštika z vepřových nebo telecích jater a vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Paštika vyrobená v domácích podmínkách z vepřových nebo telecích jater, tučnějšího vepřového masa, slaniny, cibule, strouhanky, žloutku, vína, soli a paštikového koření.


Ingredience:
500 gvepřových nebo telecích jater
150 gtučnejšího vepřového masa
50 gstrouhanky
50 gslaniny
1 ksmenší cibule
1 ksžloutku
na špičku kulatého nože paštikového koření
koření dle vlastního výběru (pepř, mletá paprika, zázvor ...)
sádlo nebo slanina do sklenic
víno
sůl

Postup:

1. Na kostičkách slaniny a cibule podusíme na kousky nakrájené vepřové maso a játra, až bude maso měkké, vše rozemeleme, nebo rozmixujeme na jemno
2. Do hmoty přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem, kašovinu osolíme, okořeníme a utřeme, až se napění
3. Paštikou naplníme rovnou zavařovací láhev hojně vymazanou sádlem nebo vyloženou slaninou, na dno můžeme použít kůže ze slaniny
4. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 1,5 hodiny.

Doporučení:

U tohoto receptu necháváme koření na vašem výběru. Nejvíce se však hodí použít přímo paštikové koření, nebo jen mletý pepř, či mletou sladkou papriku. Kdo rád experimentuje, použije například nastrouhaný zázvor, podrcený kmín, kapku brandy, rumu a pod. Z dalších ingrediencí jsou pak vhodné brusinky, rozinky, různé oříšky …

Poznámka:

Chceme-li paštiku uchovávat delší dobu, připravujeme ji bez strouhanky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy