maso, s masem, uzeninou
Bramborové válečky se špekáčky
Válečky z bramborového těsta naplněné půlkami oloupaných špekáčků, usmažené do červena v rozpáleném sádle. Původní název tohoto receptu je “Bramborové válečky s uzenkami”. Špekáčkům se totiž zpočátku říkalo uzenky. Poprvé se na trhu objevili již v roce 1891!
Bruschetta Rio Mare Paté s tuňákovým krémem a chilli papričkou
Opečené plátky bagety s tuňákovým krémem s chilli papričkou, tenkými kolečky červené cibule a kostičkami mladé cukety.
Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.
Bůčkové škvarky na černém pivě
Plát vepřového bůčku i s kůží nakrájený na kostky, ty opečené v troubě osolené a podlité mírně černým pivem. Skvělá pochutina k pivu.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Cibulí nadívaní utopenci
Recept na pikantní špekáčky naplněné kolečky cibule, naložené v octovém nálevu spolu s kozími rohy a dalšími ingrediencemi.
Cibulové špekáčky
Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.
Cikánské topinky
Topinky z bílé veky potřené smetanovým krémem smíchaným s kousky salámu, zdobené nasekanými oříšky.
Cikánský chléb
Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.
Cikánští utopenci
Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.
Česnekovo-paprikový vepřový lalok
Pochoutka vesnických zabíjaček, když se vařilo maso v kotli na ovar, tlačenky, či jitrnice. Proč si ji nepřipravit také na Silvestra! Místo vepřového laloku lze použít i tučný bůček bez kosti, ovšem lalok jde dnes běžně koupit u soukromých řezníků.
Ďábelská směs
Na tuku osmahnuté plátky cibule, podušené spolu s kolečky klobásy, rajčaty a feferonkami. Směs servírovaná s pečivem nebo na topinkách.
Francouzské škvarečky
Škvarky z bůčku, vepřového sádla a bílého vína, servírované s francouzskou hořčicí a bagetou.
Fritovaná kuřecí křidélka, salát Coleslaw, ostrá omáčka, pečivo
Chutný oběd, večeře nebo i občerstvení na různá párty a oslavy. Jde o velice jednoduchý recept, ke kterému je ovšem potřeba fritovací hrnec a také čerstvé pečivo.
Gratinovaný kozí sýr s toasty
Kozí sýr obalený do parmské šunky, povolený pod grilem a servírovaný s opečenými bagetami.
Grilovaná vepřová žebírka
Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.
Grilovaný drůbeží hot dog
Rozříznutý rohlík potřený majonézou, naplněný ogrilovanou klobásou a salsou.
Hovězí jazyk s ostrou omáčkou
Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.
Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou
Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.
Kabanos s olivami
Kabanos s olivami, česnekem, chilli papričkami a tymiánem naložený do nálevu z vody, oleje a soli.
reklama