REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem, uzeninou


Bramborové válečky se špekáčky

Válečky z bramborového těsta naplněné půlkami oloupaných špekáčků, usmažené do červena v rozpáleném sádle. Původní název tohoto receptu je “Bramborové válečky s uzenkami”. Špekáčkům se totiž zpočátku říkalo uzenky. Poprvé se na trhu objevili již v roce 1891!

Bruschetta Rio Mare Paté s tuňákovým krémem a chilli papričkou

Opečené plátky bagety s tuňákovým krémem s chilli papričkou, tenkými kolečky červené cibule a kostičkami mladé cukety.

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.

Cibulí nadívaní utopenci

Recept na pikantní špekáčky naplněné kolečky cibule, naložené v octovém nálevu spolu s kozími rohy a dalšími ingrediencemi.

Cibulové špekáčky

Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.

Cikánské topinky

Topinky z bílé veky potřené smetanovým krémem smíchaným s kousky salámu, zdobené nasekanými oříšky.

Cikánský chléb

Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.

Cikánští utopenci

Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.

Ďábelská směs

Na tuku osmahnuté plátky cibule, podušené spolu s kolečky klobásy, rajčaty a feferonkami. Směs servírovaná s pečivem nebo na topinkách.

Francouzské škvarečky

Škvarky z bůčku, vepřového sádla a bílého vína, servírované s francouzskou hořčicí a bagetou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy