Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem, uzeninou


Bramborové válečky se špekáčky

Válečky z bramborového těsta naplněné půlkami oloupaných špekáčků, usmažené do červena v rozpáleném sádle. Původní název tohoto receptu je “Bramborové válečky s uzenkami”. Špekáčkům se totiž zpočátku říkalo uzenky. Poprvé se na trhu objevili již v roce 1891!

Bruschetta Rio Mare Paté s tuňákovým krémem a chilli papričkou

Opečené plátky bagety s tuňákovým krémem s chilli papričkou, tenkými kolečky červené cibule a kostičkami mladé cukety.

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.

Bůčkové škvarky na černém pivě

Plát vepřového bůčku i s kůží nakrájený na kostky, ty opečené v troubě osolené a podlité mírně černým pivem. Skvělá pochutina k pivu.

Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.

Cibulí nadívaní utopenci

Recept na pikantní špekáčky naplněné kolečky cibule, naložené v octovém nálevu spolu s kozími rohy a dalšími ingrediencemi.

Cibulové špekáčky

Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.

Cikánské topinky

Topinky z bílé veky potřené smetanovým krémem smíchaným s kousky salámu, zdobené nasekanými oříšky.

Cikánský chléb

Na plátky naporcovaný, upečený bůček, servírovaný na chlebu s křenem a hořčicí.

Cikánští utopenci

Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.

Česnekovo-paprikový vepřový lalok

Pochoutka vesnických zabíjaček, když se vařilo maso v kotli na ovar, tlačenky, či jitrnice. Proč si ji nepřipravit také na Silvestra! Místo vepřového laloku lze použít i tučný bůček bez kosti, ovšem lalok jde dnes běžně koupit u soukromých řezníků.

Ďábelská směs

Na tuku osmahnuté plátky cibule, podušené spolu s kolečky klobásy, rajčaty a feferonkami. Směs servírovaná s pečivem nebo na topinkách.

Francouzské škvarečky

Škvarky z bůčku, vepřového sádla a bílého vína, servírované s francouzskou hořčicí a bagetou.

Fritovaná kuřecí křidélka, salát Coleslaw, ostrá omáčka, pečivo

Chutný oběd, večeře nebo i občerstvení na různá párty a oslavy. Jde o velice jednoduchý recept, ke kterému je ovšem potřeba fritovací hrnec a také čerstvé pečivo.

Gratinovaný kozí sýr s toasty

Kozí sýr obalený do parmské šunky, povolený pod grilem a servírovaný s opečenými bagetami.

Grilovaná vepřová žebírka

Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.

Grilovaný drůbeží hot dog

Rozříznutý rohlík potřený majonézou, naplněný ogrilovanou klobásou a salsou.

Hovězí jazyk s ostrou omáčkou

Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Kabanos s olivami

Kabanos s olivami, česnekem, chilli papričkami a tymiánem naložený do nálevu z vody, oleje a soli.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.