Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.
Ingredience:
1 kg | libovějšího bůčku |
olej nebo sádlo na smažení | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
100 g | hladké mouky |
100 g | olomouckých tvarůžků |
2,5 dcl | světlého piva |
Postup:
1. Bůček nakrájíme na 3 cm velké kostky, ty pak osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme odpočinout 2. Z piva, mouky a jemně namletých tvarůžků připravíme těstíčko, v kterém obalíme okořeněné kostky bůčku
3. Maso napíchneme na párátka a smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova, osmažené kostky necháme na papírovém ubrousku okapat.