REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku
olej nebo sádlo na smažení
kmín
pepř
sůl
Na těstíčko:
100 ghladké mouky
100 golomouckých tvarůžků
2,5 dclsvětlého piva

Postup:

1. Bůček nakrájíme na 3 cm velké kostky, ty pak osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme odpočinout 2. Z piva, mouky a jemně namletých tvarůžků připravíme těstíčko, v kterém obalíme okořeněné kostky bůčku
3. Maso napíchneme na párátka a smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova, osmažené kostky necháme na papírovém ubrousku okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy