REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové válečky se špekáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky z bramborového těsta naplněné půlkami oloupaných špekáčků, usmažené do červena v rozpáleném sádle. Původní název tohoto receptu je “Bramborové válečky s uzenkami”. Špekáčkům se totiž zpočátku říkalo uzenky. Poprvé se na trhu objevili již v roce 1891!


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
5 ksšpekáčků (silnějších párků)
1 ksvejce
500 gbrambor
150 gsádla
140 gkrupičkové mouky
40 gkrupice
20 gmásla
sůl

Postup:
  1. Brambory uvaříme, oloupáme, prolisujeme, dokud jsou ještě horké, smícháme s krupicí, necháme prochladnout
  2. Do vychladlých brambor dále přidáme vejce, máslo, krupičkovou mouku, osolíme, vypracujeme těsto
  3. Z těsta nakrájíme obdélníčky, na každý položíme půlku oloupaného špekáčku, zamotáme do tvaru válečků, po stranách je stlačíme, aby špekáčky nebyly vůbec vidět
  4. Připravené válečky smažíme pěkně do červena v dobře rozpáleném sádle.
Doporučení:

Skvělé jsou servírované s kysaným zelím k pivu či vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy