smažené, restované, grilované
Bramborové válečky se špekáčky
Válečky z bramborového těsta naplněné půlkami oloupaných špekáčků, usmažené do červena v rozpáleném sádle. Původní název tohoto receptu je “Bramborové válečky s uzenkami”. Špekáčkům se totiž zpočátku říkalo uzenky. Poprvé se na trhu objevili již v roce 1891!
Bůčkové kostky v pivním těstíčku
Na 3 cm velké kostky nakrájený bůček, okořeněný, obalený v pivním těstíčku, nakonec usmažený dozlatova. Podáváme jako chuťovku k pivu spolu s pečivem nebo chlebem.
Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem
Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň.
Francouzské škvarečky
Škvarky z bůčku, vepřového sádla a bílého vína, servírované s francouzskou hořčicí a bagetou.
Fritovaná kuřecí křidélka, salát Coleslaw, ostrá omáčka, pečivo
Chutný oběd, večeře nebo i občerstvení na různá párty a oslavy. Jde o velice jednoduchý recept, ke kterému je ovšem potřeba fritovací hrnec a také čerstvé pečivo.
Gratinovaný kozí sýr s toasty
Kozí sýr obalený do parmské šunky, povolený pod grilem a servírovaný s opečenými bagetami.
Grilovaná vepřová žebírka
Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.
Grilovaný drůbeží hot dog
Rozříznutý rohlík potřený majonézou, naplněný ogrilovanou klobásou a salsou.
Marinovaná kuřecí křidélka grilovaná
V pikantní marinádě přes noc marinovaná kuřecí křídla, opečená na roštu grilu dozlatova, podávaná k pivu či vínu spolu s čerstvým pečivem jako ostré pohoštění.
Medová vepřová žebírka
Vepřová žebírka marinovaná v marinádě z medu, citronové šťávy, piva a dalších ingrediencí, grilovaná na roštu grilu, nebo upečená v troubě.
Opilé hrušky ve slanině
Čerstvé hrušky macerované v brandy, obalené ve slaninovém kabátku a grilované na pánvi nebo pečené v troubě.
Opilé kuličky z mletého masa na čínský způsob
Kuličky z mletého masa ochucené směsí koření a vodkou, skvělé jako součást jednohubek.
Ostrá masovo-zeleninová směs na topinkách
Na nudličky nebo kostičky nakrájená kuřecí prsa, přes noc naložená v koření, zprudka orestovaná ve woku, pak podušená spolu se zeleninou, dochucená kečupem a kořením, servírovaná na topinkách.
Ostrá zeleninová směs na topinky
Kuřecí prsa nakrájená na nudličky, naložená se sójovkou, olejem, chilli a curry. Poté restovaná s paprikou, cibulí, česnekem a pórek. Podávané na topinkách.
Ostré kuličky z mletého masa
Kuličky z mletého masa ochucené směsí koření, vínem, cibulí a cukrem, usmažené ve fritéze, skvělé jako jednohubky k vínu.
Pikantní žebírka II.
Marinovaná vepřová žebírka grilovaná na roštu grilu dozlatova.
Smažená tlačenka
Kolečka tlačenky obalené v trojobalu a usmažené dozlatova. Recept podle Ládi Hrušky z TV Nova.
Škvarky ze sumce
Kostky masa ze sumce obalené v pikantní mouce, usmažené dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s čerstvým chlebem, feferonkami a chlazeným pivem.
Tatarské toasty
Tousty potřené pikantní směsí z mletého masa, cibule a tabasca.
Topinka s pikantní masovou směsí
Něco malého k zakousnutí k pivu nebo vínu.
- 1
- 2
- Následující
reklama