Na nudličky nebo kostičky nakrájená kuřecí prsa, přes noc naložená v koření, zprudka orestovaná ve woku, pak podušená spolu se zeleninou, dochucená kečupem a kořením, servírovaná na topinkách.
Ingredience:
1-2 ks | kuřecí prsa |
2 ks | barevné papriky |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | pórku |
2-4 lžíce | kečupu |
1-2 lžičky | třtinového cukru |
100 g | tvrdého sýra |
sojová omáčka | |
balzamiko ocet | |
rýžový ocet | |
curry | |
chilli | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
chleba na topinky |
Postup:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo nudličky, zakápneme sojovkou, olejem, přidáme oblíbené koření (já dala chilli a curry) a necháme přes noc marinovat v lednici
2. Ve woku si rozpálíme olej a přidáme maso, zprudka orestujeme ze všech stran, cca 7 minut, různobarevné papriky, cibuli, pórek apod. nakrájíme na proužky, nudličky…. a přihodíme do pánve, přidáme trochu kečupu, třtinový cukr, rýžový ocet, balzamiko ocet, podle chuti přisolíme a provaříme cca 10 minut, zelenina by měla být al dente
3. Krajíčky chleba usmažíme na tuku dozlatova, necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk, topinky potřeme hojně česnekem, navrstvíme směs z pánve a zasypeme nastrouhaným sýrem, já dala čedar.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová