REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá masovo-zeleninová směs na topinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nebo kostičky nakrájená kuřecí prsa, přes noc naložená v koření, zprudka orestovaná ve woku, pak podušená spolu se zeleninou, dochucená kečupem a kořením, servírovaná na topinkách.


Ingredience:
1-2 kskuřecí prsa
2 ksbarevné papriky
2-3 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 kspórku
2-4 lžícekečupu
1-2 lžičkytřtinového cukru
100 gtvrdého sýra
sojová omáčka
balzamiko ocet
rýžový ocet
curry
chilli
pepř
olej
sůl
chleba na topinky

Postup:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky nebo nudličky, zakápneme sojovkou, olejem, přidáme oblíbené koření (já dala chilli a curry) a necháme přes noc marinovat v lednici
2. Ve woku si rozpálíme olej a přidáme maso, zprudka orestujeme ze všech stran, cca 7 minut, různobarevné papriky, cibuli, pórek apod. nakrájíme na proužky, nudličky…. a přihodíme do pánve, přidáme trochu kečupu, třtinový cukr, rýžový ocet, balzamiko ocet, podle chuti přisolíme a provaříme cca 10 minut, zelenina by měla být al dente
3. Krajíčky chleba usmažíme na tuku dozlatova, necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk, topinky potřeme hojně česnekem, navrstvíme směs z pánve a zasypeme nastrouhaným sýrem, já dala čedar.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy