REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná kuřecí křidélka grilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantní marinádě přes noc marinovaná kuřecí křídla, opečená na roštu grilu dozlatova, podávaná k pivu či vínu spolu s čerstvým pečivem jako ostré pohoštění.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgkuřecích křídel
Na ostrou marinádu:
8 lžicsójové omáčky
4 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli
4 ksstroužky česneku
1-2 kschilli papričky
směs barevných pepřů

Postup:

1. Oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme ho s olejem, medem, sójovou omáčkou a solí
2. Chilli papričky zbavíme jadřinců, nadrobno nasekáme a přidáme do marinády
3. Umytá a osušená křidélka vložíme do marinády a necháme je nejlépe celou noc, na chladném místě, marinovat
4. Marinovaná křidélka grilujeme na dobře rozehřátém roštu grilu, ze všech stran, dozlatova, během grilování je potíráme zbylou marinádou a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Doporučení:

Takto připravená křidélka podáváme s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem nebo sklenicí vína.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy