Chutný oběd, večeře nebo i občerstvení na různá párty a oslavy. Jde o velice jednoduchý recept, ke kterému je ovšem potřeba fritovací hrnec a také čerstvé pečivo.
Ingredience:
Na kuřecí křidélka: | |
800 g i více | chlazených kuřecích křidélek |
1 lžička | grilovací koření |
2-4 ks | stroužky česneku |
olej na smažení | |
sůl | |
Na salát Coleslaw: | |
300 g | bílého zelí |
6 lžic | majonézy |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl | |
Ostatní k servírování: | |
čerstvé pečivo | |
sladká chilli omáčka ke kuřecímu masu |
Postup:
- Kuřecí křidélka vložíme do fritovacího hrnce a zprudka restujeme-fritujeme dozlatova při teplotě cca 170 °C., jakmile křidélka vyplavou na povrch, jsou hotová, měla by bát opečená pěkně dozlatova.
- Z fritovacího koše je vyklopíme do větší mělké mísy a posypeme grilovacím kořením, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku, důkladně obsah mísy promísíme, aby se nám koření (i česnek) dostalo do všech koutů křidélek.
- Horké podáváme na stůl nejlépe s nějakou pikantní omáčkou, čerstvým pečivem a v tomto případě i vychlazeným salátem Coleslaw.
Příprava salátu Coleslaw:
- Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky.
- Promícháme, osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou.
- Nakonec do salátu zamícháme majonézu, necháme odležet.
- Salát servírujeme dobře vychlazený.
Frikadelky se zapečenými bramborami
Gazdovská jehla, knedlíky z horkých vařených brambor, dušené kysané zelí