Frikedelky z mletého masa, žloutku, housky, petrželky, cibule a hořčice, obalené ve slanině, na oleji opečené, podávané se zapečenými bramborami.
Ingredience:
500 g | malých brambor |
125 g | raciette |
125 g | nivy |
1 lžíce | sezamových semínek |
1 svazek | pažitky |
kmín | |
voda | |
Na masovou směs: | |
250 g | mletého masa |
75 g | anglické slaniny |
1 ks | žloutku |
1 ks | cibule |
1/2 ks | housky + voda |
1 lžička | hořčice |
1/2 svazku | petrželky |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, pak je slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Housku rozmočíme ve vodě, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a petrželku nasekáme na jemno
3. Do mletého masa vmícháme vymačkanou housku, žloutek, hořčici, petrželku, cibuli, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme, vytvarujeme malé frikadelky, které obalíme plátky slaniny, konce sepneme párátkem a pak z obou stran opečeme na rozehřátém oleji
4. Plátky brambor rozložíme do vymazané zapékací misky, posypeme sezamem, kmínem, na drobno nasekanou pažitkou, navrch položíme po plátku sýru nivy i raciette a v troubě zapečeme 5-10 minut.
Raciette je polotvrdý slaný sýr.