REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikadelky se zapečenými bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Frikedelky z mletého masa, žloutku, housky, petrželky, cibule a hořčice, obalené ve slanině, na oleji opečené, podávané se zapečenými bramborami.


Ingredience:
500 gmalých brambor
125 graciette
125 gnivy
1 lžícesezamových semínek
1 svazekpažitky
kmín
voda
Na masovou směs:
250 gmletého masa
75 ganglické slaniny
1 ksžloutku
1 kscibule
1/2 kshousky + voda
1 lžičkahořčice
1/2 svazkupetrželky
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, pak je slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Housku rozmočíme ve vodě, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a petrželku nasekáme na jemno
3. Do mletého masa vmícháme vymačkanou housku, žloutek, hořčici, petrželku, cibuli, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme, vytvarujeme malé frikadelky, které obalíme plátky slaniny, konce sepneme párátkem a pak z obou stran opečeme na rozehřátém oleji
4. Plátky brambor rozložíme do vymazané zapékací misky, posypeme sezamem, kmínem, na drobno nasekanou pažitkou, navrch položíme po plátku sýru nivy i raciette a v troubě zapečeme 5-10 minut.

Poznámka:

Raciette je polotvrdý slaný sýr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy