REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé hrušky ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé hrušky macerované v brandy, obalené ve slaninovém kabátku a grilované na pánvi nebo pečené v troubě.


Ingredience:
2 kspěkných zralých, ale pevných hrušek
16 kstenkých plátků slaniny
4 lžícebrandy

Postup:

1. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřinec
2. Nakrájíme na klínky (abychom měli 16 kousků) a naložíme do brandy asi na hodinu
3. Pak je necháme okapat a obalíme ve slanině – můžeme sepnout párátkem
4. Pečeme na grilovací nebo klasické pánvi, případně v troubě, dokud není slanina křupavá.

Doporučení:

Podáváme jako slavnostní pohoštění jen tak, nebo s listovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy