Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Cibulí nadívaní utopenci

Recept na pikantní špekáčky naplněné kolečky cibule, naložené v octovém nálevu spolu s kozími rohy a dalšími ingrediencemi.

Cibulové špekáčky

Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.

Cikánské topinky

Topinky z bílé veky potřené smetanovým krémem smíchaným s kousky salámu, zdobené nasekanými oříšky.

Cikánští utopenci

Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Kabanos s olivami

Kabanos s olivami, česnekem, chilli papričkami a tymiánem naložený do nálevu z vody, oleje a soli.

Meruňky v parmské šunce

Jednoduchý a geniální recept vhodný k vínu.

Nakládaná klobása s romadurem

Kousky romaduru a klobásy naložené v oleji.

Nakládané debrecínské párky

Plátky debrecínských párků naložených spolu s chilli papričkami a nakládanými cibulkami v nálevu z octa, vody, tomatové šťávy ……..

Nakládaný gothaj ve skle

V podstatě jde o svačinový salát s proužků gothaje, červené masité pepriky, koleček jarní cibulky a klínků cibule, to vše promíchané, ochucené olivovým olejem smíchaným s vinným octem, solí a drceným mletým barevným pepřem.

Očka z kyselých ryb

Závitky z ryb, plněné okurkou, proložené cibulí a zalité olejem.

Ostravské párky s modrým sýrem

Párky naložené v oleji spolu s modrým sýrem, korbáčky, chilli papričkami a pažitkou.

Papriková klobása s romadúrem

Nakrájené klobásy naložené v oleji spolu s plátky sýra a chilli papričkami, dochucené kořením.

Párek s pivní omáčkou

Kolečka nakrájeného párku zalitá omáčkou z piva a dalších ingrediencí, odležená, servírovaná s čerstvým pečivem.

Parenica s parmskou šunkou

Plátky sýru potřené pomazánkovým máslem, posypané pažitkou a pokladené parmskou šunkou, svinuté do rolády.

Pikantní nakládané buřty

Buřty noložené v octovém nálevu spolu s cibulí, paprikou a dalšími ingrediencemi.

Pikantní řezy s feferony

Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)

Pikantní utopenci

Špekáčci zbavení střívka, naložení v nálevu spolu s chilli papričkami, kozími rohy a cibulí.

Siláž z gothaje

Ve sladkokyselém nálevu naložené plátky gothaje proložené cibulí, rajčaty, beraními rohy, kápiemi a kyselými okurkami. Skvělá svačinka či chuťovka k pivu či vínu.

Sladkokyselé debrecínské párky

Plátky párečků naložené v sladkokyselém nálevu s mrkví, cibulkami a chilli papričkami.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.