REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

příprava za studena

Cibulí nadívaní utopenci

Recept na pikantní špekáčky naplněné kolečky cibule, naložené v octovém nálevu spolu s kozími rohy a dalšími ingrediencemi.

Cibulové špekáčky

Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.

Cikánské topinky

Topinky z bílé veky potřené smetanovým krémem smíchaným s kousky salámu, zdobené nasekanými oříšky.

Cikánští utopenci

Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Kabanos s olivami

Kabanos s olivami, česnekem, chilli papričkami a tymiánem naložený do nálevu z vody, oleje a soli.

Meruňky v parmské šunce

Jednoduchý a geniální recept vhodný k vínu.

Nakládaná klobása s romadurem

Kousky romaduru a klobásy naložené v oleji.

Nakládané debrecínské párky

Plátky debrecínských párků naložených spolu s chilli papričkami a nakládanými cibulkami v nálevu z octa, vody, tomatové šťávy ……..

Nakládaný gothaj ve skle

V podstatě jde o svačinový salát s proužků gothaje, červené masité pepriky, koleček jarní cibulky a klínků cibule, to vše promíchané, ochucené olivovým olejem smíchaným s vinným octem, solí a drceným mletým barevným pepřem.

Očka z kyselých ryb

Závitky z ryb, plněné okurkou, proložené cibulí a zalité olejem.

Ostravské párky s modrým sýrem

Párky naložené v oleji spolu s modrým sýrem, korbáčky, chilli papričkami a pažitkou.

Papriková klobása s romadúrem

Nakrájené klobásy naložené v oleji spolu s plátky sýra a chilli papričkami, dochucené kořením.

Párek s pivní omáčkou

Kolečka nakrájeného párku zalitá omáčkou z piva a dalších ingrediencí, odležená, servírovaná s čerstvým pečivem.

Parenica s parmskou šunkou

Plátky sýru potřené pomazánkovým máslem, posypané pažitkou a pokladené parmskou šunkou, svinuté do rolády.

Pikantní nakládané buřty

Buřty noložené v octovém nálevu spolu s cibulí, paprikou a dalšími ingrediencemi.

Pikantní řezy s feferony

Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)

Pikantní utopenci

Špekáčci zbavení střívka, naložení v nálevu spolu s chilli papričkami, kozími rohy a cibulí.

Siláž z gothaje

Ve sladkokyselém nálevu naložené plátky gothaje proložené cibulí, rajčaty, beraními rohy, kápiemi a kyselými okurkami. Skvělá svačinka či chuťovka k pivu či vínu.

Sladkokyselé debrecínské párky

Plátky párečků naložené v sladkokyselém nálevu s mrkví, cibulkami a chilli papričkami.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy