REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulové špekáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčky s cibulí zalité sladkokyselým nálevem, servírované dobře uleželé.


Ingredience:
350 gšpekáčků
1 ksvelké žluté cibule
1 ksmenší červené cibule
Na nálev:
1 lžičkakuliček černého pepře
1 lžičkakuliček bílého pepře
1 lžičkacukru
1 lžícehořčičného semínka
1 lžícesoli
2 ksbobkových listů
1 kszelené chilli papričky
2 dlocta
1 dlvody

Postup:

1. V kastrůlku svaříme ocet s krupicovým cukrem, vodou, solí, kořením a očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričkou
2. Špekáčky propícháme silnější jehlou a cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
3. Uzeninu s cibulí natlačíme do čistě vymytých sklenic, zalijeme horkým nálevem a pevně uzavřeme
4. Sklenice obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a alespoň 1 týden odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy