REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní řezy s feferony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaná kolečka špekáčků naložená ve sladkokyselém ostrém nálevu. Skvělá pochutina k pivu. Ovšem po naložení je třeba týden počkat, než se do nich pustíte! :)


Ingredience:
5 ksšpekáčků
10 ksostrých feferonů
2 kscibule
hořčičné semínko
bobkový list
nové koření
celý pepř
osolená voda na svaření feferonek
Nálev:
0,6 lvody
0,4 locta
2-3 lžícecukru
1 zarovnaná lžícesoli

Postup:
  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky, cibuli pak na kolečka
  2. Feferony minutu povaříme v osolené vodě
  3. Připravíme si nálev z vody, octa, cukru, soli a koření, svaříme jej a když vystydne, zalijeme jím kousky špekáčků s cibulí a feferony, které jsme naskládali do sklenice
  4. Necháme nejméně týden v chladu odležet.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy