REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní utopenci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčci zbavení střívka, naložení v nálevu spolu s chilli papričkami, kozími rohy a cibulí.


Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 4 l:
15 ksšpekáčků
15 ksnakládaných kozích rohů
5 kschilli papriček
4 kscibule
1/2 sáčkumletého černého pepře
1/2 sáčkumleté červené pálivé papriky
Na nálev:
400 mlocta
300 mlvody
sůl

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a podélně je nařízneme nebo jen propícháme na několika místech, záleží, zda je budete plnit cibulí, nebo ne
2. Mletý černý pepř smícháme s pálivou paprikou a vnitřní stranu touto směsí okořeníme, nebo jen venkovní (pokud nebudou naříznuté)
3. Do vnitřku každého špekáčku vložíme očištěné plátky cibule, nebo je necháme jen tak, bez cibule, tou pak špekáčky hojně obložíme
4. Připravené špekáčky vyskládáme do sklenice o objemu 4 l, prokládáme je plátky cibule, chilli papričkami a kozími rohy
5. Do hrnce nalijeme vodu s octem, nálev osolíme a přivedeme k bodu varu, ale nevaříme
6. Vychladlým lákem zalijeme špekáčky vyskládané ve sklenici, musí být i úplně zalita horní vrstva špekáčků
7. Sklenici uzavřeme a uložíme v chladu a temnu na cca 7 dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy