Špekáčci zbavení střívka, naložení v nálevu spolu s chilli papričkami, kozími rohy a cibulí.
Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 4 l: | |
15 ks | špekáčků |
15 ks | nakládaných kozích rohů |
5 ks | chilli papriček |
4 ks | cibule |
1/2 sáčku | mletého černého pepře |
1/2 sáčku | mleté červené pálivé papriky |
Na nálev: | |
400 ml | octa |
300 ml | vody |
sůl |
Postup:
1. Špekáčky oloupeme a podélně je nařízneme nebo jen propícháme na několika místech, záleží, zda je budete plnit cibulí, nebo ne
2. Mletý černý pepř smícháme s pálivou paprikou a vnitřní stranu touto směsí okořeníme, nebo jen venkovní (pokud nebudou naříznuté)
3. Do vnitřku každého špekáčku vložíme očištěné plátky cibule, nebo je necháme jen tak, bez cibule, tou pak špekáčky hojně obložíme
4. Připravené špekáčky vyskládáme do sklenice o objemu 4 l, prokládáme je plátky cibule, chilli papričkami a kozími rohy
5. Do hrnce nalijeme vodu s octem, nálev osolíme a přivedeme k bodu varu, ale nevaříme
6. Vychladlým lákem zalijeme špekáčky vyskládané ve sklenici, musí být i úplně zalita horní vrstva špekáčků
7. Sklenici uzavřeme a uložíme v chladu a temnu na cca 7 dní.