REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní nakládané buřty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buřty noložené v octovém nálevu spolu s cibulí, paprikou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
6 ksšpekáčků
6 kspálivých paprik
3 ksvětší cibule
2 dlocta
1 dlpiva
1 dl vody
2 lžičkycukru
1 lžičkasoli
1 lžíčkakuliček černého pepře
1 lžičkakuliček nového koření
1 lžícemletého pepře

Postup:

1. Špekáčky i cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, očištěné papriky zbavené jádřince nakrájíme na menší kousky
2. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr, kuličky nové koření, kuličky pepře a mletý pepř
3. Špekáčky, cibuli i papriky naskládáme do sklenic, zalijeme je připraveným teplým nálevem, sklenice uzavřeme a uložíme alespoň na 2 dny do chladu
4. Nakládané špekáčky podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy