REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Parenica s parmskou šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky sýru potřené pomazánkovým máslem, posypané pažitkou a pokladené parmskou šunkou, svinuté do rolády.


Ingredience:
2 balíčkyovčího uzeného sýru Parenica
1 svazeknasekané pažitky
100 gparmské šunky nebo pršutu
pomazánkové máslo na potření

Postup:

1. Uzený sýr vyjmeme z ledničky a necháme ho ležet při pokojové teplotě, aby trochu změkl
2. Pak každý balíček sýru opatrně rozvineme na plát a po celém povrch ho potřeme tenkou vrstvou pomazánkového másla
3. Takto potřený plát posypeme na drobno nasekanou pažitkou, poklademe tenkými plátky parmské šunky nebo pršutu, potom sýrové plátky opět opatrně svineme do rolády, pevně zabalíme do mikrotenové fólie a necháme rozležet v chladu
4. Před podáváním roládu opatrně zbavíme fólie, nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 0,5 cm a podáváme s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a dobrým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy