Kuřecí tlačenka rozkrájená na větší kostky, naložená spolu s cibulí a feferonkami do octového nálevu. Skvělá pochutina k pivu spolu s čerstvým chlebem.
Ingredience:
Rozpis na jednu sklenici: | |
cca 500 g | kuřecí tlačenky (menší balení) |
2 ks | středně velké cibule |
1-2 ks | feferonky |
voda | |
ocet | |
vhodná zavařovací sklenice s uzávěrem |
Postup:
- Tlačenku rozbalíme a rozkrájíme na větší kusy
- Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
- Feferonky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky
- Do sklenice vyskládáme kostky tlačenky střídavě s kousky cibule, přidáme i proužky feferonky
- Sklenici do dvou třetin doplníme octem, zbytek, až k vrchu, dolijeme čistou vodou
- Zavíčkujeme a necháme 2 až 3 dny odležet v lednici.
Podívejte se na video Ládi Hrušky, kde tento recept ukázal ve svém pořadu Vychytávky Ládi Hrušky:
Cikánské topinky
Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou