REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
400 gvyzrálého hovězího ořechu
4 lžičkykečupu (nejlépe domácího)
2 kszauzené žloutky
1 ksna jemno nakrájená šalotka
čerstvě mletý pepř
sůl
Marinovaná cibule:
1 ksbílá cibule
lák z vody, octa, cukru a hořčičného semínka
Pivní majonéza Ossegg:
200 mlslunečnicového oleje
50 mlčerného piva Balthasar 13 OSSEGG
1 lžičkaostré hořčice
3 ksžloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu
drcený kmín
pepř
sůl
Kmínová drobenka:
100 gmásla
80 gchlebové strouhanky
1 lžičkadrceného kmínu
K podávání:
jemně nasekaná kyselá okurčička

Postup:

Začneme přípravou jednotlivých kroků receptu, tatarský biftek z hovězího masa připravíme nakonec.

Marinovaná cibule (den předem): cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a potom ji necháme marinovat ve velmi výrazném láku z vody, octa, cukru a hořčičného semínka. Minimálně 24 hodin.

Uzené žloutky: syrové žloutky vložíme do nádoby, kterou pečlivě uzavřeme potravinovou fólií a udící pistolí žloutky podle chuti zaudíme.

Pivní majonéza Ossegg: tyčovým mixérem spojíme žloutky, hořčici, pivo, pepř, kmín, sůl a citron a potom postupně přidáváme olej a šleháme do požadované konzistence majonézy.

Kmínová drobenka: orestujeme strouhanku a kmín, přidáme máslo a dále prohříváme. Vzniklou drobenku zbavíme přebytečného tuku na kuchyňské papírové utěrce.

Hovězí tataráček: maso vyndáme z lednice a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty potom krájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky pokrájíme na malé kousky. Maso nakonec nasekáme na jemnou směs. Důležitá je rychlost zpracování, aby nám maso nezteplalo. Masovou směs promícháme vidličkou s najemno nakrájenou šalotkou, zauzenými žloutky, dochutíme kečupem, osolíme a opepříme dle chuti.

Servírování

Tvořítkem či lžící připravíme požadovaný tvar a na talíři ozdobíme najemno nasekanými kyselými okurkami, marinovanou cibulí, pivní majonézou a kmínovou drobenkou. Tatárák podáváme s opečeným chlebem na grilu nebo s topinkami osmaženými na oleji a potřených česnekem.

Doporučení:

K hovězímu tataráčku s pivní majonézou OSSEGG doporučujeme pivo Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Poznámka:

PHILIPP 12 – Skvělé světlé pivo pojmenované po Phillippu Irmerovi, který přišel do Oseka na pozvání posledního opata Jindřicha Beernarda Thebese z diecéze v Munesteru a přispěl velkou měrou k odkazu cisterciáků. Byl aktivně zapojen i do správy v Bohosudově, Duchcově a Mariánských Radčicích. Zde také obnovil jedno z nejstarších poutních míst v Čechách. Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák, uvařený ze dvou sladů, chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, který dává pivu jemně chmelové aroma a příjemné hořké dozrávání. Nejen toto skvělé pivo, ale mnoho dalších si můžete vychutnat společně se skvělým jídlem v pivovarské restauraci OSSEGG v Římské 45 v Praze na Vinohradech, kde si můžete zakoupit lahvové pivo i domů.

Obsah: 0,5 l, Cena: 48 Kč + 25 Kč záloha na láhev, Více info na praha.ossegg.com!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Sváteční vaření z regionálních specialit

S příchodem adventu nastává jedno z nejkrásnějších období celého roku. Čas více než kdy jindy můžeme trávit se svými blízkými a každý takový okamžik si žádá něco velmi speciálního. A proto jsme pro vás připravili několik slavnostních receptů, kterými potěšíte doslova všechny strávníky. Při výběru surovin pro přípravu těchto svátečních pokrmů doporučujeme sledovat označení Regionální potravina, jejíž logo stvrzuje, že se jedná o kvalitní produkty, které navíc pocházejí přímo z vašeho kraje a blízkého okolí. Budete tak mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny a zároveň tak podpoříte místní farmáře. Krásné prožití vánočních svátků.

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Levné vánoční cukroví – cukroví za pár korun

Drahota, kam se podíváš a tak nezbývá, než začít šetřit. Ale umíte si představit vánoce bez vánočního cukroví? Většina Čechů asi ne a tak pro ty, co letos opravdu potřebují ušetřit tu máme výběr některých receptů na vánoční cukroví, které pořídíte za pár korun. Jde jak o levné pečené vánoční cukroví, tak o to nepečené. Inspirujte se našimi recepty a dopřejte si i letos několik druhů levného vánočního cukroví, které nezruinuje vaše konto.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy