REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
400 gvyzrálého hovězího ořechu
4 lžičkykečupu (nejlépe domácího)
2 kszauzené žloutky
1 ksna jemno nakrájená šalotka
čerstvě mletý pepř
sůl
Marinovaná cibule:
1 ksbílá cibule
lák z vody, octa, cukru a hořčičného semínka
Pivní majonéza Ossegg:
200 mlslunečnicového oleje
50 mlčerného piva Balthasar 13 OSSEGG
1 lžičkaostré hořčice
3 ksžloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu
drcený kmín
pepř
sůl
Kmínová drobenka:
100 gmásla
80 gchlebové strouhanky
1 lžičkadrceného kmínu
K podávání:
jemně nasekaná kyselá okurčička

Postup:

Začneme přípravou jednotlivých kroků receptu, tatarský biftek z hovězího masa připravíme nakonec.

Marinovaná cibule (den předem): cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky a potom ji necháme marinovat ve velmi výrazném láku z vody, octa, cukru a hořčičného semínka. Minimálně 24 hodin.

Uzené žloutky: syrové žloutky vložíme do nádoby, kterou pečlivě uzavřeme potravinovou fólií a udící pistolí žloutky podle chuti zaudíme.

Pivní majonéza Ossegg: tyčovým mixérem spojíme žloutky, hořčici, pivo, pepř, kmín, sůl a citron a potom postupně přidáváme olej a šleháme do požadované konzistence majonézy.

Kmínová drobenka: orestujeme strouhanku a kmín, přidáme máslo a dále prohříváme. Vzniklou drobenku zbavíme přebytečného tuku na kuchyňské papírové utěrce.

Hovězí tataráček: maso vyndáme z lednice a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty potom krájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky pokrájíme na malé kousky. Maso nakonec nasekáme na jemnou směs. Důležitá je rychlost zpracování, aby nám maso nezteplalo. Masovou směs promícháme vidličkou s najemno nakrájenou šalotkou, zauzenými žloutky, dochutíme kečupem, osolíme a opepříme dle chuti.

Servírování

Tvořítkem či lžící připravíme požadovaný tvar a na talíři ozdobíme najemno nasekanými kyselými okurkami, marinovanou cibulí, pivní majonézou a kmínovou drobenkou. Tatárák podáváme s opečeným chlebem na grilu nebo s topinkami osmaženými na oleji a potřených česnekem.

Doporučení:

K hovězímu tataráčku s pivní majonézou OSSEGG doporučujeme pivo Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Poznámka:

PHILIPP 12 – Skvělé světlé pivo pojmenované po Phillippu Irmerovi, který přišel do Oseka na pozvání posledního opata Jindřicha Beernarda Thebese z diecéze v Munesteru a přispěl velkou měrou k odkazu cisterciáků. Byl aktivně zapojen i do správy v Bohosudově, Duchcově a Mariánských Radčicích. Zde také obnovil jedno z nejstarších poutních míst v Čechách. Světlý, spodně kvašený, nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák, uvařený ze dvou sladů, chmelený výhradně Žateckým poloraným červeňákem, který dává pivu jemně chmelové aroma a příjemné hořké dozrávání. Nejen toto skvělé pivo, ale mnoho dalších si můžete vychutnat společně se skvělým jídlem v pivovarské restauraci OSSEGG v Římské 45 v Praze na Vinohradech, kde si můžete zakoupit lahvové pivo i domů.

Obsah: 0,5 l, Cena: 48 Kč + 25 Kč záloha na láhev, Více info na praha.ossegg.com!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy