REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hovězí maso

Podkategorie: za studena 10, pečené 2, restované 1

Belgický tatarák

Jedna z variant tatarského bifteku, recept od šéfkuchaře Romana Vaňka z jeho kuchařky Jednoduše a dokonale – maso. V některých restauracích se podává i s hranolky a salátem Coleslaw.

Hovězí malý ořech v salátu

Na menší teplotu v troubě v alobalu upečený kus hovězího ořechu, maso natrhané, servírované jako součást obědového salátu.

Hovězí tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, pivní majonézou, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou

Tento recept připravil Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarské restaurace OSSEGG. Vychutnejte si ho s nějakým dobrým pivem, například s Philipp 12 OSSEGG pro které si můžete zaskočit do restaurace OSSEGG, Římská 45, Praha. Mají točené i lahvové.

Minišpízky s bylinkovým dipem

Z jemně mletého masa, vajec, strouhanky a koření vytvořené kuličky orestované na oleji, vychladlé podávané na párátku či špejli s paprikou, okurkem a cibulkou.

Piemontský tatarák

Skvělý recept na tatarský biftek podle kuchařky Romana Vaňka “Jednoduše a dokonale – Maso”. Recept jsme vyzkoušeli a musíme uznat, že tatarák, podle něj připravený, je opravdu skvělý!

Rostbíf II.

Do hněda pečený roštěnec, servírovaný nakrájený na tenounké plátky, maso by na řezu mělo být pěkně růžové …

Škrábaný tatarský biftek ze svíčkové

Klasika, tradičně připravený tatarský biftek, bez zbytečných přísad a dalších moderních surovin. Recept, jak se připravoval v dobách hluboké totality, kdy bylo dokonce nějakou dobu zakázané ho v restauracích nabízet.

Tatarák s kapary a švestkovými povidly

Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout nového gastronomického zážitku.

Tatarák z hovězího masa

Existuje mnoho receptů na tatarský biftek z pravé svíčkové. Zde vám předkládáme jednu z osvědčených variant na hovězí tatarák umíchaný z naškrábaného, nebo pomletého hovězího masa. Místo pravé svíčkové můžete použít i hovězí kýtu nebo hovězí zadní.

Tatarská roláda

Roláda z naškrábaného hovězího zadního a dalších ingrediencí.

Tatarský biftek (tatarák)

Klasický tatarský biftek podávaný za studena již okořeněný a dochucený, servírovaný jak jinak, než s topinkami a stroužky česneku.

Tatarský biftek II.

Na jemno umleté syrové hovězí maso, smíchané s šalotkami, hořčicí a dalšími ingrediencemi, servírované spolu s topinkami.

Tatarský biftek servírovaný namíchaný

Tatarák – tatarský biftek z hovězího masa. I když se v minulosti v hospodách podával mletý tatarský biftek neochucený, naservírovaný s miskami, ve kterých byly suroviny k dochucení a každý host si tataráček dochutil podle sebe, někdo má raději, když dostane naservírovaný již hotový a dobře dochucený tatarák, pěkně odleželý.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.