REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarský biftek (tatarák)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický tatarský biftek podávaný za studena.


Ingredience:
500 gpravé svíčkové (hovězí zadní)
2-4 ksstroužky česneku
2 ksžloutků
2 kscibule
0,3 lkečupu
0,2 lhořčice
mletá červená paprika
worcesterová omáčka
pepř
sůl

Postup:

1. Na menší kousky nakrájené maso jednou pomeleme v masovém mlýnku
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, česnek prolisujeme a vmícháme i s cibulí do pomletého masa
3. Celou směs ještě dvakrát pomeleme 4. Přidáme kečup, hořčici a trochu worcesterové omáčky
5. Dle chuti opepříme a posypeme mletou paprikou
6. Do směsi vmícháme dva žloutky a dvě lžíce oleje a směs podle chuti osolíme
7. Důkladně vše promícháme a případně přidáme ještě trochu česneku a ostatního koření (záleží, jak pikantní a aromatický tatarák chce člověk mít)
8. Servírujeme nejdříve cca 2-3 hodiny po zaležení v lednici, samozřejmě s topinkami.

Doporučení:

I když někteří lidé nesouhlasí, my si myslíme, že druhý den je tatarák nejlepší!

Poznámka:

Pokud nechcete investovat peníze do pravé svíčkové, nemusíte. Výborný tatarák je i z masa hovězího zadního.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy