REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarská roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z naškrábaného hovězího zadního a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 ghovězího zadního
200 gsterilovaných okurkových řezů
200 gsterilovaných cibulek
40 gstrouhaného křenu
4 ksžloutky
4 lžičkyoleje
4 lžičkycitrónové šťávy
mletá červená peprika
mletý černý pepř
drcený kmín
sůl
pergamenový papír

Postup:

1. Očištěné, omyté maso naškrábeme nebo umeleme na masovém strojku, okořeníme
2. Přidáme jemně nastrouhaný křen, žloutky i olej a směs dobře promícháme
3. Hmotu rozetřeme na pergamenový papír, zakápneme citrónovou šťávou a plát poklademe jemně pokrájenými cibulkami a okurkovými řezy
4. Papír srolujeme do tvaru rolády, necháme v lednici asi 1 hodinu uležet
5. Roládu servírujeme nakrájenou na plátky, zdobené petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy