Roláda z naškrábaného hovězího zadního a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | hovězího zadního |
200 g | sterilovaných okurkových řezů |
200 g | sterilovaných cibulek |
40 g | strouhaného křenu |
4 ks | žloutky |
4 lžičky | oleje |
4 lžičky | citrónové šťávy |
mletá červená peprika | |
mletý černý pepř | |
drcený kmín | |
sůl | |
pergamenový papír |
Postup:
1. Očištěné, omyté maso naškrábeme nebo umeleme na masovém strojku, okořeníme
2. Přidáme jemně nastrouhaný křen, žloutky i olej a směs dobře promícháme
3. Hmotu rozetřeme na pergamenový papír, zakápneme citrónovou šťávou a plát poklademe jemně pokrájenými cibulkami a okurkovými řezy
4. Papír srolujeme do tvaru rolády, necháme v lednici asi 1 hodinu uležet
5. Roládu servírujeme nakrájenou na plátky, zdobené petrželkou.