REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák z hovězího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Existuje mnoho receptů na tatarský biftek z pravé svíčkové. Zde vám předkládáme další variantu na hovězí tatarák.


Ingredience:
Rozpis na 2-4 porce:
400 gpravé svíčkové (lze nahradit jihoamerickou kýtou nebo hovězím zadním)
2 ksvejce
1 ksvětší cibule
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícekečupu
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkamleté červené papriky
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem 2. Do namleté hmoty přidáme nejemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku
3. Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem
4. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.

Doporučení:

K masu podáváme topinky a cibuli. Chceme-li ostřejší tatarák, dochucujeme ho ještě chilli omáčkou nebo kořením tabasco.Kdo se bojí, syrové žloutky může vynechat!

Poznámka:

Na předkrm postačí cca 100 g tataráku na osobu, na hlavní jídlo v kombinaci s topinkami a česnekem počítáme spíše s 200 g.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy