Tatarák se těší velké oblibě široko daleko. Abyste si na něm pochutnali jak se sluší a patří, zkuste do něj přidat pár nových ingrediencí. Kapary a švestková povidla vám pomohou dosáhnout nového gastronomického zážitku.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
180 g | dvakrát pomleté hovězí zadní |
2 ks | žloutky |
1/2 ks | šalotky |
2 lžíce | kečupu Otma Gurmán ostrý |
1 lžíce | Švestková povidla Hamé |
1 lžíce | hořčice Dijon |
1 lžíce | kapar |
pepř mletý černý Vitana | |
sůl dle chuti |
Postup:
- Maso si připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte k masu.
- Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Na to samé místo přijde také kečup, hořčici a povidla.
- Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
- Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily.
- Z masa vytvarujte bochánek, který posypte kapary.
Podávejte s topinkami z chleba nebo toasty.