Jedna z variant tatarského bifteku, recept od šéfkuchaře Romana Vaňka z jeho kuchařky Jednoduše a dokonale – maso. V některých restauracích se podává i s hranolky a salátem Coleslaw.
Ingredience:
Rozpis 5-6 porcí: | |
400 g | zadního hovězího masa |
50 g | parmezánu |
30 g | šalotky (oloupané) |
20 g | okurek Cornichon |
20 g | kaparů |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | červené mleté papriky |
1 lžička | soli |
Na ochucenou majonézu: | |
100 g | neochucené majonézy |
30 g | sladkého kečupu |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžička | čerstvě namletého černého pepře |
1 lžička | citronové šťávy |
1 lžička | tabasca |
1 lžička | brandy |
1 lžička | soli |
Postup:
- Nejprve si připravím ochucenou majonézu; v míse smícháme všechny suroviny na ochucenou majonézu, přetáhneme mísu potravinářskou fólií a necháme v lednici 30 minut odležet.
- Okurky, kapary i šalotku nakrájíme najemno. Škrabkou na brambory nastrouháme parmezán na tenké hoblinky.
- Opravdu důkladně vychlazené maso nakrájíme na drobné kousky.
- V míse smícháme vychlazené, nadrobno pokrájené maso spolu s okurkami, šalotkou, kapary a olivovým olejem, směs dochutíme solí, pepřem.
- V této fázi masovou směs promícháme s ochucenou majonézou.
- Nakonec do tataráku vmícháme hoblinky parmezánu.
Recept i foto nám poslal: D. M.