REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Belgický tatarák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant tatarského bifteku, recept od šéfkuchaře Romana Vaňka z jeho kuchařky Jednoduše a dokonale – maso. V některých restauracích se podává i s hranolky a salátem Coleslaw.


Ingredience:
Rozpis 5-6 porcí:
400 gzadního hovězího masa
50 gparmezánu
30 gšalotky (oloupané)
20 gokurek Cornichon
20 gkaparů
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkačervené mleté papriky
1 lžičkasoli
Na ochucenou majonézu:
100 gneochucené majonézy
30 gsladkého kečupu
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkačerstvě namletého černého pepře
1 lžičkacitronové šťávy
1 lžičkatabasca
1 lžičkabrandy
1 lžičkasoli

Postup:
  1. Nejprve si připravím ochucenou majonézu; v míse smícháme všechny suroviny na ochucenou majonézu, přetáhneme mísu potravinářskou fólií a necháme v lednici 30 minut odležet.
  2. Okurky, kapary i šalotku nakrájíme najemno. Škrabkou na brambory nastrouháme parmezán na tenké hoblinky.
  3. Opravdu důkladně vychlazené maso nakrájíme na drobné kousky.
  4. V míse smícháme vychlazené, nadrobno pokrájené maso spolu s okurkami, šalotkou, kapary a olivovým olejem, směs dochutíme solí, pepřem.
  5. V této fázi masovou směs promícháme s ochucenou majonézou.
  6. Nakonec do tataráku vmícháme hoblinky parmezánu.
Poznámka:

Recept i foto nám poslal: D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy