REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rostbíf II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do hněda pečený roštěnec, servírovaný nakrájený na tenounké plátky, maso by na řezu mělo být pěkně růžové …


Ingredience:
Recept na 2,5 kg:
3400 gnízkého roštěnce (opracovaný)
60 gsoli
5 gmletého pepře
5 gmleté papriky
olej

Postup:

1. Dobře odleželý, opracovaný (očištěný) roštěnec osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s vyhřátým olejem, maso ze všech stran zprudka opečeme
2. Opečené maso pak vložíme do předem předehřáté trouby cca na 170 °C a pečeme do změknutí, maso jednou obrátíme (průměrná doba pečení je 45 minut, ovšem záleží na velikosti masa i druhu trouby!)
3. Hotový upečený roštěnec po vychlazení potíráme částí tuku s rozmíchanou paprikou.

Doporučení:

Doba pečení závisí také na jakosti masa a intenzitě pečení.

Poznámka:

Maso musí být po upečení uvnitř růžové a šťavnatéDoporučujeme používat horkovzdušnou troubu nebo přímo profi konvektomat s indukční jehlou.Podívejte se také na recept: Rostbíf.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy