REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minišpízky s bylinkovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jemně mletého masa, vajec, strouhanky a koření vytvořené kuličky orestované na oleji, vychladlé podávané na párátku či špejli s paprikou, okurkem a cibulkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
150 gjemně mletého hovězího masa
50 gnakládaných cibulek
1 ksvejce
2 ksmenších paprik
2 ksnakládané okurky
1 lžícestrouhanky
1 lžičkaoregana
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Na dip:
200 gbílého jogurtu
1 lžícenasekaných bylinek
(bazalka, tymián, rozmarýn)
2 lžícelučiny
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso promícháme s vejcem, podle potřeby přidáme strouhanku a ochutíme mletým pepřem, solí, oreganem
2. Směs dobře promícháme a vytvoříme kuličky
3. Připravené kuličky zvolna orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova, potom je dáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, a necháme vystydnout
4. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na trojúhelníčky
5. Cibulky přepůlíme a okurky nakrájíme na kolečka
6. Usmažené masové kuličky následně střídavě napichujeme s cibulkou, okurkou a kousky papriky na krátké špejle nebo párátkaHotové špízy podáváme s dipem, který připravíme následovně: Jogurt rozmícháme s lučinou a nasekanými bylinkami, dochutíme mletým bílým pepřem a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy