V podstatě jde o svačinový salát s proužků gothaje, červené masité pepriky, koleček jarní cibulky a klínků cibule, to vše promíchané, ochucené olivovým olejem smíchaným s vinným octem, solí a drceným mletým barevným pepřem.
Ingredience:
300-350 g | tenkých koleček gothajského salámu |
4 ks | stonky jarní cibulky |
1 ks | červená masitá paprika |
2 ks | cibule (jedna červená, druhá bílá) |
50 ml | vinného octa |
20 ml | olivového oleje |
mletý nebo drcený barevný pepř | |
sůl |
Postup:
- Tenká kolečka gothaje nakrájíme na nudličky, stejně tak jadřince zbavenou červenou papriku, jarní cibulku na kolečka a cibule na klínky, vše spolu promícháme ve vhodně velké míse.
- Olej smícháme s octem, tekutinou zakápneme suroviny v misce, osolíme je a okořeníme pepřem, promícháme.
- Vhodnou sklenici s víčkem naplníme až po okraj, zavřeme, salát necháme v lednici den až dva odležet.
Chcete-li salát obměnit, místo barevného pepře použijte pepř růžový, budete překvapeni, jak změna jen této jedné suroviny změní charakter celého pokrmu.
Poznámka:Salát servírujeme s čerstvým, nebo opečeným pečivem.