REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí jazyk s ostrou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.


Ingredience:
1 kshovězí jazyk (váha kolem 1-1,3 kg)
bobkový list
ledový salát
nové koření
celý pepř
petrželka
sůl
Na omáčku:
3 ksčervené papriky
3 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
chilli omáčka
worchestr
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si vyrobíme omáčku; papriky vložíme do trouby a pečeme, až se na povrchu začnou tvořit, puchýřky, zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout, pak je vyndáme ze sáčku a stáhneme slupku, rozsekáme na jemno nožem
2. Rajčata spaříme, oloupeme, na oleji krátce podusíme
3. Rajčata nasypeme do misky, přidáme nasekané papriky, chilli omáčku, drcený česnek, worchestr, pepř, sůl, důkladně promícháme a necháme vychladit
4. Vepřový jazyk opláchneme a dáme vařit do osolené vody s kořením, vaříme, na mírném plameni, 2,5-3 hodiny podle velikosti
5. Vývar slijeme, použijeme na vyprošťovací polévku, z jazyku odřízneme podjazyčí, rovněž použijeme na polévku, jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme
6. Jazyk nakrájíme na 5 mm kolečka, na talíře položíme listy salátu, na ně kolečka jazyku, potřeme omáčkou, posypeme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme jako chuťovku s chlebem, zapíjíme chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy