REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí jazyk s ostrou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.


Ingredience:
1 kshovězí jazyk (váha kolem 1-1,3 kg)
bobkový list
ledový salát
nové koření
celý pepř
petrželka
sůl
Na omáčku:
3 ksčervené papriky
3 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
2 lžíceoleje
chilli omáčka
worchestr
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si vyrobíme omáčku; papriky vložíme do trouby a pečeme, až se na povrchu začnou tvořit, puchýřky, zabalíme je do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout, pak je vyndáme ze sáčku a stáhneme slupku, rozsekáme na jemno nožem
2. Rajčata spaříme, oloupeme, na oleji krátce podusíme
3. Rajčata nasypeme do misky, přidáme nasekané papriky, chilli omáčku, drcený česnek, worchestr, pepř, sůl, důkladně promícháme a necháme vychladit
4. Vepřový jazyk opláchneme a dáme vařit do osolené vody s kořením, vaříme, na mírném plameni, 2,5-3 hodiny podle velikosti
5. Vývar slijeme, použijeme na vyprošťovací polévku, z jazyku odřízneme podjazyčí, rovněž použijeme na polévku, jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme
6. Jazyk nakrájíme na 5 mm kolečka, na talíře položíme listy salátu, na ně kolečka jazyku, potřeme omáčkou, posypeme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme jako chuťovku s chlebem, zapíjíme chlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy