REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Hovězí jazyk s ostrou omáčkou

Hovězí jazyk je pikantní chuťovka. Občas se dá na něj narazit ve slušném řeznictví. Výborný je vařený s křenovou omáčkou a knedlíkem nebo jen uvařený s pikantní ostrou omáčkou. Tip třeba na silvestrovský večer.

Kuřecí párky na orientální způsob

Opečené párky naložené ve sladkokyselém nálevu spolu s rozinkami, cibulí a česnekem.

Marinovaný vařený bůček

Uvařený bůček potřený pikantní směsí z koření a česneku, marinovaný v alobalu 6-7 dní.

Námořnické brambory

V celku uvařené brambory, vydlabané, naplněné salátem z matjesů, jablka, cibule, papriky …, ozdobené zakysanou smetanou a petrželkou, výborné k pivku, nebo vínu.

Paprikový bůček s česnekem

Libovější bůček uvařený v osolené vodě doměkka, potřený směsí z prolisovaných česneků, mleté papriky sladké a pálivé, zabalený do alobalu a odležený v chladu, poté servírovaný nakrájený na slabé plátky s chlebem.

Pikantní bůček

Ve vodě uvařený bůček, potřený pikantní kašičkou, dobře uležený, servírovaný nakrájený na plátky spolu s chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Vařený vepřový lalok

Vepřový podbradek uvařený v osolené, okořeněné vodě doměkka, servírovaný například na chlebu nakrájený na plátky.

Zebří jazyk

Podáváme jako studené pohoštění s pečivem a pivem.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy