Podáváme jako studené pohoštění s pečivem a pivem.
Ingredience:
1 ks | uzeného hovězího jazyka |
2 ks | tavené sýry |
1 ks | cibule |
100 g | másla |
1 lžíce | křenu |
pažitka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uzený jazyk uvaříme doměkka, přelijeme studenou vodou a oloupeme, necháme vychladnout
2. Jazyk nakrájíme na příčné plátky
3. Utřeme máslo se sýry, přidáme pokrájenou cibuli, křen, pažitku, pepř a sůl, důkladně vše promícháme
4. Směsí potřeme plátky jazyka a jak jsme je krájeli, v tomto pořadí maso opět slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout
5. Odleželý a ztuhlý jazyk krájíme tak, aby řezem vznikaly barevné pruhy.
Recept nám poslal Dalibor Marounek