Ve vodě uvařený bůček, potřený pikantní kašičkou, dobře uležený, servírovaný nakrájený na plátky spolu s chlebem a dobře vychlazeným pivem.
Ingredience:
1 kg | libovějšího bůčku |
4-6 ks | stroužků česneku |
1 ks | bobkový list |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžička | sladká mletá paprika |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | tabasca |
několik kuliček černého pepře | |
několik kuliček nového koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Bůček dáme do hrnce, zalijeme vodou přidáme nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka
2. Uvařený bůček vyndáme, vývar použijeme na ovarovou polévku, teplý bůček potřeme ze všech stran kašičkou z chilli, kari, tabasca, worcesterské omáčky, papriky a se solí utřeného česneku a zabalíme do alobalu
3. Vychladlý dáme do lednice a necháme 7 dní uležet
4. Podáváme krájený na plátky s chlebem, nakládanou zeleninou a chlazeným pivem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek