REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní bůček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařený bůček, potřený pikantní kašičkou, dobře uležený, servírovaný nakrájený na plátky spolu s chlebem a dobře vychlazeným pivem.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku
4-6 ksstroužků česneku
1 ksbobkový list
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkasladká mletá paprika
1 lžičkakari koření
1 lžičkatabasca
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
voda
sůl

Postup:

1. Bůček dáme do hrnce, zalijeme vodou přidáme nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka
2. Uvařený bůček vyndáme, vývar použijeme na ovarovou polévku, teplý bůček potřeme ze všech stran kašičkou z chilli, kari, tabasca, worcesterské omáčky, papriky a se solí utřeného česneku a zabalíme do alobalu
3. Vychladlý dáme do lednice a necháme 7 dní uležet
4. Podáváme krájený na plátky s chlebem, nakládanou zeleninou a chlazeným pivem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy